Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Jaarverslag BIVV

Mobiliteit en infrastructuur

Mobiliteit en infrastructuur

De cel Mobiliteit en Infrastructuur begeleidt de beheerders van openbare wegen.
lees meer over Mobiliteit

Webshop

Neem een kijkje in onze catalogus en geef uw bestelling door.

> Naar de webshop

Nationale VerkeersONveilgheidsenquête

Hoe rijvaardig bent u? Doe de test op senior-test.be.

Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u de afgelopen maande gefietst? Neem dan deel aan dit enquête-onderzoek

      Netwerk Verkeer

Deze site is voorbehouden aan de verkeerscoördinatoren van de lokale politiekorpsen en de federale politie van België. Om toegang te krijgen tot deze website dient u in te loggen.

Recente artikels

Samen duurzaam! Fotowedstrijd!

21/09/2015 (2 weken geleden)

Jongleer je met verschillende vervoersmiddelen om je te verplaatsen ?
Tijdens de week van de mobiliteit en de duurzame ontwikkeling organiseert de FOD Mobiliteit en Vervoer een grote fotowedstrijd over dit thema.

Straatverlichting en verkeersveiligheid

09/09/2015 (4 weken geleden)

Het doven van de straatverlichting ’s nachts, wordt vaker aangehaald als oplossing tot besparing op de energiefactuur.  Maar is dit altijd wel een wijs besluit? Tijdens het seminarie, georganiseerd door het BIVV, rond straatverlichting, op 13 oktober 2015, worden alle aspecten van deze actuele vraagstelling verder uitgediept. Inschrijven.

Een nieuw bandenlabel

22/06/2015 (3 maanden geleden)

Het BIVV neemt deel aan een campagne die gelanceerd werd door de FOD Volksgezondheid. Bedoeling van de campagne is consumenten te informeren en hen aan te moedigen om de bandenverdeler te vragen naar het bandenlabel en de drie prestatiecriteria: rolweerstand (invloed op het brandstofverbruik), remafstand op een nat wegdek (belangrijk veiligheidscriterium) en rolgeluid (bijdrage tot het verminderen van de geluidsoverlast door het verkeer).

Meer weten? www.bandentips.be / www.pneusconseils.be.

Prioritaire voertuigen en verkeersveiligheid

16/02/2015 (7 maanden geleden)

Seminarie INFOPOL

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) doet onderzoek naar de verkeers(on)veiligheid op de Belgische wegen, doet aanbevelingen, geeft advies en communiceert hierover met de overheid en alle mogelijke geïnteresseerden. Politie- en urgentiediensten zijn belangrijke partners in het verhogen van de verkeersveiligheid. Een samenwerking tussen INFOPOL en het BIVV lag dan ook voor de hand  en leidde tot de organisatie van twee seminaries rond prioritaire voertuigen.

Campagnemaker wordt kenniscentrum

30/10/2014 (11 maanden geleden)

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid profileert zich sinds de jongste staatshervorming nadrukkelijk als dienstenleverancier. Lees het artikel in Trends

Bekijk al het nieuws

http://bivv.be/achat-levitra.html http://bivv.be/acheter-priligy.html